Windows 11, Microsoft synon të duket më shumë si Apple

22/06 12:00
Credits to Apollon TV
Windows 11, Microsoft synon të duket më shumë si Apple

Fotografitë e sistemit operativ Windows 11 të Microsoft kanë rrjedhur në internet përpara një pritjeje të pritshme të 24 qershorit – dhe Apple duhet të përgëzohet. Ndërsa ndryshimet duken kryesisht kozmetike, ato përfshijnë një meny të re Start, ekranin kryesor dhe zërin fillestar.

Ekspertët thonë se ndryshimet synojnë t’i japin sistemit një pamje më moderne si Mac. Disa pamje ekrani përfshinin imazhe që tregojnë integrimin e aplikacioneve Xbox dhe Game Pass në Windows 11. Përafërsisht 1.3 miliard pajisje të ekzekutuara aktualisht funksionojnë në Windows 10, njoftoi Tech Radar.

Microsoft pritet të zbulojë zyrtarisht Windows 11 më 24 qershor. Imazhet që pretendohet të jenë nga Windows 11 u shfaqën në faqen kineze Baidu dhe u raportuan së pari në SHBA nga The Verge.

Përditësimi i fundit i sistemit operativ të Windows, Windows 10 version 21H1, u kritikua si ‘nënçmues’ nga kritikët kur u lansua në maj. Bazuar në atë që është shpërndarë, sistemi i ri operativ duket më shumë si një ‘një version i evoluar i Windows 10X’, sesa një ridizajnim nga lart-poshtë, sipas Tom’s Guide.

Sipas The Verge, Microsoft kishte punuar në thjeshtimin e Windows për pajisjet me ekran të dyfishtë, përpara se të zgjidhte të hiqte përpjekjen në favor të përqendrimit në Windows 11. Asnjë aluzion për ndryshimet e shumë përfolura të Microsoft në Windows Store nuk u përfshinë në rrjedhje.

© 2022 APOLLON TV. All Rights Reserved.