VLORË, LUNGOMARE NË KYÇ, BIIZNESET NË PROTESTË

19/07 17:48
Credits to Apollon TV
VLORË, LUNGOMARE NË KYÇ, BIIZNESET NË PROTESTË

Ndërkohë ditën  esotme mbi 90 biznese në lungomare kanë vendosur shirita dhe kanë ndaluar aktivitetin e tyure në shenjë prortyeste . pa spërplasjen me policinë . ata kërkojnë që ora policore të shtyhet , ndërsa janë hsprehur se nëse kërkesat e tyre nuk do të plotësohen , atëherë protesta do të përshkallëzohet.

Kronika

 

 

Banorët e një lagjeje në fshatin turistik të Kolonjës janë të rrezikuar nga ujërat e zeza. Banorët shprehen të indinjuar se situata e rëndë mjedisore në këtë zonë të banuar ,jo vetë po u rrezikon shëndetin, por po vështirëson dhe aktivitettin e shumë bizneseve. Edhe pas ankesavë të përsëritura pranë ndërmarrjes së ujësjellës kanalizimeve , situata vijon të mbetet e pandryshueshme.

Kanalet kryesore vaditës në fshatin Verbas rrezikojnë tharjen e tyre në këto ditë të nxehta vere, edhe pse për rehabilitimin e tyre u investuan  miliarda lekë nga qeveria shqipatre.  Tepër të indinjuar përballë kësaj situate banorët i kërkojnë pushtetit lokal të marrë masa të menjëhershme për të  shmanguar dështimin pasi paguajnë taksën e tokës por shërbimi  i ujitjes nuk u ofropet teksa theksojnë se uji nuk mbërrijn në tokat e fermerëve për shkak  të keqmenaxhimit.

Shpërndaje

© 2021 APOLLON TV. All Rights Reserved.