(VIDEO) Reshjet e oreve te fundit kane sjelle prurje dhe rritje te nivelit te ujit ne lumit Vjose .Fatmiresisht nuk raportohen deme ne banesa por me qindra hektar toke bujqesore eshte nen uje.

26/01 10:34
Credits to Apollon TV
(VIDEO) Reshjet e oreve te fundit kane sjelle prurje dhe rritje te nivelit te ujit ne lumit Vjose .Fatmiresisht nuk raportohen deme ne banesa por me qindra hektar toke bujqesore eshte nen uje.

Reshjet e oreve te fundit kane sjelle prurje dhe rritje te nivelit te ujit ne lumit Vjose .Fatmiresisht nuk raportohen deme ne banesa por me qindra hektar toke bujqesore eshte nen uje. Fermeret e fshati Cerven prej dy ditesh i kane te mbjellat e tyre nen uje dhe shprehen se demi ekomonik eshte i madh.

Te lene pas krahave pasi ne 2017 ky fshat u permbyt dhe pati deme edhe ne banesa.Prane banesa te tyre u ndertua edhe argjinatura mbrojtese por per tokat e tyre si burim te ardhurash qe kane nuk u realizua asgje konkrete.Banoret e Cervenit por edhe te fshatrave si Ferras ,Kafaraj ,Frakull kane gjithmone probleme sa here qe Lumi Vjose ka prurje del nga shtrati dhe permbyt tokat bujqesore duke sjelle vetem deme ekonomike per familjet fermere dhe asnjehere nuk marrin demshperblime.

© 2023 APOLLON TV. All Rights Reserved.