Varianti i ri i Covid-19, i cili thuhet se eshte 70% me infektues por shfaq te njejtat simptoma klinike si Covid-19/1

21/12 10:53
Credits to Apollon TV
Varianti i ri i Covid-19, i cili thuhet se eshte 70% me  infektues por shfaq te njejtat simptoma klinike si Covid-19/1

Per here te pare u identifikuar ne burgun e Kentit ne Angli.  Deri ne momentin e shfaqes se mutacionit, Kenti ishte zone e gjelber ne te cilin ishin shfaqur raste minimale. Mbas shfaqes se mutacionit, i cili eshte me infektues se varianti i pare, Kenti pati nje rritje te pashpjegueshme te rasteve te infektimit.


Virusi ka pesuar disa mutacione qe kur eshte u shfaq per here te pare ne Wuhan. Sot varienati dominant eshte mutacioni Europian i ndjekur nga mutacioni spanjoll. Mutacioni aktual eshte mutacion i  ‘brireve”. Ata jane bere me te gjate  dhe  me te zhdervjellet duke e bere qe virusi te kap me lehte ne qelizat e synuara. 


Po a do te funksionoje vaksina kunder ketij varianti? Tani per tani pegjigja eshte po. Por mund te kete mutacione te mevonshme te cilat mund ta nxjerrin jashte loje vaksinen. Gjithcka mbetet per t’u pare ne ditet dhe javet ne vijim. 


Kjo nuk do te thote qe infeksioni eshte me vdekjeprures por rritja e nivelit te transmetimit mund te coje ne kolaps spitalet.  


Sot praktikisht e gjithe Europa ka ndalur fluturimet per ne mbreterine e Bashkuar. Qiejt anglez jane te hapur vetem me ShBA-ne, me te cilet jane shtuar dhe jane duke u ripare protokollet e kontrollit.
Muticioni i Covid-19 ka mberritur tashme ne Itali dhe Australi.

Shpërndaje

© 2021 APOLLON TV. All Rights Reserved.