Tenderi i uniformave: 350 EURO për NJË KAPELE të policit shqiptar, në Suedi bën 34 euro!

11/07 15:36
Credits to Apollon TV
Tenderi i uniformave: 350 EURO për NJË KAPELE të policit shqiptar, në Suedi bën 34 euro!

Plot 350 euro kushton kapelja e një polici shqiptar, një shifër absurde që nuk konkurrohet nga asnjë shtet në botë.

Denoncimet e deputetëve Myslim Murrizi, por edhe nga radhët e opozitës jashtëparlamentare për çmimet absurde duket se kanë nxitur SPAK-un që të hetojë dhe të çojë pas hekurave 9 zyrtarë të lartë të dyshuar për shkelje të barazisë në tendera, korrupsion, shpërdorim detyre.

Hetimet vijojnë, pasi kompania që kishte “ekskluzivitetin” e uniformave ka jo pak por prej 2010-ës që operon në këtë fushë.

Qeveria jo vetëm që i ka paguar kompanisë “D&E” me pronar biznesmenin Ismail Kadiun, një çmim absurd për uniformat e policisë, por ekspertiza e hetuesve të SPAK pas denoncimeve, nxorri në pah një tjetër skandal, uniormat ishin jashtë çdo standardi dhe me një cilësi tepër të dobët.

Në Suedi një kapele e policit kushon 34 euro, ndërsa në Shqipëri plot 350 euro.

Shpërndaje

© 2021 APOLLON TV. All Rights Reserved.