Sot do të hidhet në treg kartëmonedha e re, prerja 10 mijë lekëshe do jetë ‘në duart’ e shqiptarëve

30/06 10:19
Credits to Apollon TV
Sot do të hidhet në treg kartëmonedha e re, prerja 10 mijë lekëshe do jetë ‘në duart’ e shqiptarëve

Ditën e sotme, Banka e Shqipërisë hedh në treg dy prerjet e reja të kartëmonedhave, atë 1.000 lekë dhe preja 10.000 mijë lekë që vjen për herë të parë në tregun shqiptar.

Kartëmonedha 1 mijë lekë që e kemi në përdorim çdo ditë, është me të njëjtat elemente kombëtare por me elemente të stilizuara, hologram dhe fill sigurie për të bërë të pamundur falsifikimin e saj.

Ndërsa kartëmonedha 10 mijë lekë që është risi e serisë së re, është me portretin e poetit Asdreni i cili ka bërë edhe Himnin Kombëtar. Kjo prerje ka një varg të himnit dhe një sërë elemente sigurie.

Kartëmonedha e re 10 mijë lekë ka të integruar numrat, shkronjat, si dhe elementin e njohjes nga të verbrit, hologramën e shoqëruar me efekte të ndryshme optike.

Fillimisht në treg doli prerja e re e 200 lekshit dhe 5000 lekshit.

Nevoja për para cash, sipas BSH ka bërë që Banka të nxjerrë një kartëmonedhë të re, siç është 10.000 lekëshi.

Shpërndaje

© 2021 APOLLON TV. All Rights Reserved.