Sot dita e ujit te bekuar , ne kishen ortodokse ne Fier besimtaret ndjekin sherbesen dhe mbushin ujin e bekuar

06/01 10:38
Credits to Apollon TV
Sot dita e ujit te bekuar , ne kishen ortodokse ne Fier besimtaret ndjekin sherbesen dhe mbushin ujin e bekuar

Sot Dita e ujit te bekuar
Si asnjehere me pare kjo pandemi dhe frika nga covid ka shmangur hedhjen e kryqit ne uji dhe grumbullimet e besimtareve. Pamvaresisht qe sot nuk eshte ndjekur tradita e viteve te meparshme ne qytetin e Fierit besimtaret ortodoks kane festuar diten e ujit te bekuar duke ndjekur sherbesen ne kishe te mbajtur nga Hiresia e Tij Metropoliti i Fierit Nikolla Hyka dhe kane mbushur uje ne ambjentet e kishes

Riti fetare i ortodokseve eshte shenuar si dita e Shen Trinise kur Krishti pasi mbushi 33 vjet u pagezuar nga ujrat e Lumit Jordan nga Gjon Pagezori.

sot te gjitha ujrat te rrjedhin jane te bekuar nga zoti dhe te gjithe nxitojne te mbushin uje dhe ta ruajne ate per gati nje vit ne shtepi per te ardhur serish 6 janari I vitit pasardhes

Shpërndaje

© 2021 APOLLON TV. All Rights Reserved.