Shteti francez është vendosur të shkojë në një izolim njëmujor kundër COVID-19 pasi vendi ka rrezikohet nga infeksionet e një vale të tretë.

20/03 6:40
Credits to Apollon TV
Shteti francez është vendosur të shkojë në një izolim njëmujor kundër COVID-19 pasi vendi ka rrezikohet nga infeksionet e një vale të tretë.

Shteti francez është vendosur të shkojë në një izolim njëmujor kundër COVID-19 pasi vendi ka rrezikohet nga infeksionet e një vale të tretë. Rreth 21 milion njerëz në zonat e Francës do të vendosen nën masa nga mesnata e së Premtes. Edhe kryeministri Jean Castex deklaroi që masat nuk do të jenë aq të rrepta sa në karantinat e mëparshme ai specifikoi që njerëzit që nuk do të respektonin rregullat do të ndëshkoheshin.

Franca ka regjistruar më shumë se 35,000 infeksioneve të reja brenda 24 orëve të fundit dhe frika e rritjeve të tyre ka forcuar shtetin që të krijojë një karantinë të re. Situata në Paris është veçanërisht shqetësuese me 1,200 njerëz në kujdes intensiv. Sipas masave të reja bizneset jo-thelbësore do të detyrohen të mbyllen, por shkollat në vendet me nivele të ulëta infeksionesh do të qëndrojnë hapur, së bashku me bizneset më të rëndësishme nëse ato ndjekin “protokollin”. Zëdhënësi i qeverisë Gabriel Attal theksoi se detaje të tjera do të jepen për qartësimin e “rregullave të reja”. 

Njerëzit do të lejohen të dalin jashtë brenda 10 kilometrave nga shtëpia e tyre dhe nuk lejohen të udhëtojnë në pjesë të tjera të vendit nëse nuk kanë një arsye të vlefshme. Policia e Mbrojtjes në të gjithë vendin e Francës do të mbetet në vend dhe do të jetë e gatshme të sigurojë zbatimin e rregullave.

Shpërndaje

© 2021 APOLLON TV. All Rights Reserved.