Shqiptarët duan të ikin me çdo kusht! Së shpejti nuk do na duhen më kopshte e shkolla, por azile”

17/09 12:59
Credits to Apollon TV
Shqiptarët duan të ikin me çdo kusht! Së shpejti nuk do na duhen më kopshte e shkolla, por azile”

Popullsia shqiptare po tkurret, kopshtet e shkollat po boshatisen. Kjo situatë vjen për shkak të nivelit të lartë të emigracionit dhe rënies së lindshmërisë.Ky fakt vjen nga largimi I te rinjve ne vendet e Bashkimit Europian jo vetem te rinjve por dhe largimi I familjeve te reja per nje jete dhe pune ne vendet e BE . Kjo tregon skenarin më të zymtë per te ardhmen e vendit .
Kemi të bëjmë me rënie drastike që nuk po ndalet. Në lidhje me kete fenomen largimi per te emigruar ne vende te BE nje numer shume I madhe familje shqiptare ne qytet apo fshat ka nxjerre si qellim qe institucionet ti kthehen perkujdesjes per moshat e treta nga braktisja e femijeve te tyre , me kalimin e viteve në Shqipëri do te na duhen më shumë azile dhe më pak kopshte e shkolla.
“Kjo do të thotë që ne nuk duhet të mendojmë më për kopshte apo çerdhe e shkolla , por për azile dhe shtëpi të kujdesit te të moshuarve.” Kjo pasi shumë shpejt popullsia do të shkojë drejt kësaj nevoje”,kjo situate ndodh sepse të rinjtë shqiptarë krijojnë familje jashtë vendit dhe behen prinder ku ne shqiperi mosha e trete ngelet pa kujdesje e te vetmuar .
Raportohet periodike flasin një për një emigrim masiv të shqiptarëve, e kryesisht të rinjve qe eshte e ardhmja e vendit , që duket se e kanë humbur shpresën për të ndërtuar një jete dinjitoze në vendin tyre .
Emigrimi masiv i faktuar nga raporte të eteve vendase dhe të huaja është kthyer në një shqetësim për vendin.ku moshat qe largohen jane nga 15-29 vjec.
Nga ana tjetër, politika shqiptare është justifikuar duke u shprehur se ky është një fenomen që nuk po prek vetëm Shqipërinë, por te gjithë rajonin.

Per Tv Apollon , Ndricim Gjoshi

© 2023 APOLLON TV. All Rights Reserved.