Shënohet dita e Pelikanit Kaçurel në parkun e Divjakës

10/05 13:59
Credits to Apollon TV
Shënohet dita e Pelikanit Kaçurel në parkun e Divjakës

Ky aktivitet organizohet për te gjashtin vit radhazi dhe ka si qëllim rritjen e ndergjegjësimit për mbrojtjen dhe ruajtjen e këti lloji me rendesi globale. Sipas koordinatorit të projektit NOE, Saimir Hoxha kompleksi Divjakë – Karavasta është i vetmi vënd folenizimi për pelikanin kaçurrel ne Shqipëri dhe një ndër vëndet më shumëllojshmerine më të madhe të shpendëve.

Në këtë aktivitet ishin të pranishëm dhe nxënës të shkollave të cilët u njohën me rëndësinë e këtij shpendi të rrallë, dhe mbollën pemë. Prania e Pelikanit kacurrel në Parkun e Divjakës ka shtuar numrin e vizitorëve në këtë zonë, gjë qe ka sjellë dhe gjenerimin e të ardhurave për bizneset vendase.

 

Shpërndaje

© 2021 APOLLON TV. All Rights Reserved.