Rritja e shifrave të COVID-19, mbyllet Athina, hapur vetëm farmacitë dhe ushqimoret.

09/02 19:31
Credits to Apollon TV
Rritja e shifrave të COVID-19, mbyllet Athina, hapur vetëm farmacitë dhe ushqimoret.


Qeveria e Greqisë pritet të njoftojë më vonë një bllokim 12-ditor deri më 21 shkurt të Athinës.

Athina dhe zonat përreth do të qëndrojnë të mbyllura nga nesër në orën 06:00 deri në datë 21 shkurt.

Sipas mediave greke, mbyllja bëhet në një përpjekje për të lehtësuar presionin në rritje mbi spitalet dhe për të ndaluar përhapjen e koronavirusit. Kyeministri Kyriakos Mitsotakis bëri një takim urgjent të komitetit që kërkonte më shumë kufizime.

Mësohet se hapur do të qëndrojnë vetëm farmacitë dhe ushqimoret. Sipas ekspertëve, shkollat ​​dhe dyqanet me pakicë do të mbyllen nga nesër deri më 22 shkurt. Mësohet se vendimi u mor me 16 vota pro dhe 8 abstenim.

© 2023 APOLLON TV. All Rights Reserved.