Rritja e fatalitetit ne Fier ka ngritur alarmin per tejmbushje te varrezave publike dhe ndertimin e varrezave murale

09/02 10:33
Credits to Apollon TV
Rritja e fatalitetit ne Fier ka ngritur alarmin per tejmbushje te varrezave publike dhe ndertimin e varrezave murale

Rritja e fatalitetit ne Fier ka ngritur alarmin per tejmbushje te varrezave publike dhe ndertimin e varrezave murale

Prej muajit shtator te vitit te kaluar efekti I pandemise covid 19 ka sjelle dyfishim te fatalitetit ne popullsine. Sipas statistikave vdekshmeria eshte rritur me 120% . Vetem ne periudhen mars- dhjetor 2020 ne Fier jane rregjistruar gati 720 raste vdekjesh me shume nga viti pararendes.Pergjegjesi varrezeve publike Fier Edmond Strati eshte shprehur se shifrat e rritura te fataliteteve kane bere qe te reduktohen edhe hapesirat per vdekjet e ndodhura .
Bashkia I ka plotesuar kushtet me problematike per mungesen e vendeve, pasi ka shtuar siperfaqen e varrezave publike me 7 mije metra katror.

Megjithate sipas Stratit ,ne 15 vite peevoje ne keto varreza pubike,ka ardhur koha qe duhet te behen vareze murale per te shmangur problemet e hapesirave qe po kufizohen

© 2023 APOLLON TV. All Rights Reserved.