ROSKOVEC, REZERVUARI I KURJANIT NË SITUATË KRITIKE

20/06 15:24
Credits to Apollon TV
ROSKOVEC, REZERVUARI I KURJANIT NË SITUATË KRITIKE

Rezervuari i Kurjanit eshte ne situate kritike per shkak të renis së nivelit të ujit. Ne nje kohe qe temperaturat jane ne rritje dhe kerkesat e fermereve per ujitje shtohen kuota kete te marte eshte vetem 2.5 meter mbi kuoten minimale. Sipas pergjigjesit te drejtorisë se ujitjes dhe kullimit ne bashkine Roskovec porta nuk eshte hapur akoma pasi kane sherbyer rreshjet,ndersa ne 20 qershor të këtij viti  gjendja e  ujit  per shfrytezim ne rezervuarin e Kurjanit eshte ne piken kritike

© 2023 APOLLON TV. All Rights Reserved.