Pse pothuajse çdo farmaci në Gjermani është e mbyllur sot?

15/06 13:24
Credits to Apollon TV
Pse pothuajse çdo farmaci në Gjermani është e mbyllur sot?

Sot, e mërkurë (14 qershor), shumica e farmacive në të gjithë Gjermaninë u mbyllën pasi farmacistët morën pjesë në një ditë proteste.

Shumë farmaci në Gjermani aktualisht po përballen me një sërë sfidash, duke përfshirë mungesën e furnizimit, mungesën e stafit, financimin e pamjaftueshëm, burokracinë e tepërt dhe mungesën e mbështetjes nga qeveria federale.

“Për profesionin tonë është e qartë: qeveria federale e ka provokuar këtë ditë proteste”, tha Gabriele Regina Overwening, Presidente e Unionit Federal të Shoqatave Gjermane të Farmacistëve (ABDA).

“Duke neglizhuar vazhdimisht problemet me të cilat përballen farmacitë publike në nismat e tyre legjislative, qeveria federale po destabilizon furnizimin me ilaçe në Gjermani”.

Për javë të tëra, shoqatat rajonale të farmacistëve kanë bërë thirrje për protesta. Në shumë zona, farmacitë lokale janë detyruar të mbyllen dhe ka një tendencë drejt ndërmarrjeve më të mëdha dhe më fitimprurëse.

Dr. Hans-Peter Hubmann, Kryetar i Shoqatës së Farmacistëve Gjermanë (DAV) gjithashtu theksoi se farmacistët nuk kanë marrë asnjë rritje pagash në dhjetë vitet e fundit pavarësisht rritjes së kostove dhe inflacionit.

“Kjo nuk mund të vazhdojë. Ne duhet urgjentisht të tërheqim vëmendjen e publikut dhe politikanëve për situatën tonë të vështirë…duhet t’i tregojmë shoqërisë rëndësinë e farmacive në ofrimin e kujdesit shëndetësor dhe sa dramatike do të ishte nëse më shumë farmaci do të zhdukeshin përgjithmonë.

© 2023 APOLLON TV. All Rights Reserved.