Prej dites se sotme qyteti I Balleshit dhe Mallakastra do te kene nje Qender Komunitare.

27/09 15:03
Credits to Apollon TV
Prej dites se sotme qyteti I Balleshit dhe Mallakastra do te kene nje Qender Komunitare.

Prej dites se sotme qyteti I Balleshit dhe Mallakastra do te kene nje Qender Komunitare. E vendosur ne mjediset e Gjimnazit te vjeter, tashme te rikonstruktra nga nje fond I komunitetit europain ne bashkepunim me organizaten e shoqerise civile gjermane Help dhe Qendren Sociale Murialdo, kjo qender do te ofroje orientim dhe keshillim karriere, mbeshtetje dhe ndermjetesim per punesim dhe formim professional ne vendin e punes. Po kjo qender do te ofroje dhe sherbimi qe permiresojne harmonine sociale ne komunitetet dhe familje si sherbime mbeshtese per familjen, sherbime te zhvillimit te te rinjeve si aftesi per jeten dhe aktivitete psiko shoqerore por dhe komunitare levizese.
Kryetari I bashkise Mallakaster Qerim Ismailaj I pershendeteti te pranishmit gjate cermonise se perurimit;

Po keshtu te pranishmit I pershendeti dhe zoti Hubert Perr , drejtor I bashkepunimit te delegacionit Europian ne Shqiperi.

Zoti Qerim Ismailaj dhe zoti Hurbet Perr prene shiritin e inagurimit dhe vizituan qendren. ( pamje nga preja e shiritit) Ketu ata u informuan nga koordinatorja e projektit zonja Ermira Kurti se faza e pare e investimit tashme kishte mbaruar dhe se qendra kishte dhe nje staf prej tre punonjesish, te ciliet e kishin filluar punen duke identifikuar 300 familjet e para te cileve qendra do t’u ofroje sherbime. Me pas zoti Qerim Ismailaj beri nje pershkrim te shkurter te Mallakastrestres dhe vlerave te saj per zotin Hubert Perr, ku pervec tradites se mikepritjes theksoi dhe potencialin ekonimik te zones sidomos ne kultivimin e ullirit dhe turizmit arkeologjik por edhe bukurive natyrore dhe kulinarise dhe ushqimit. ( mbulimi me pamje nga salla Brenda)
Gjate ketij momenti Televizioni Apollon mundi dhe t’u marr nje intresviste te personaliteteve kryesor te eventit zotit Hubert Perr dhe Zotit Qerim Ismailaj.
I

© 2023 APOLLON TV. All Rights Reserved.