Policia e Shtetit njofton mbi situatën e rrugëve të mbuluara nga dëbora, ka një thirrje të rëndësishme për shoferët

22/03 11:09
Credits to Apollon TV
Policia e Shtetit njofton mbi situatën e rrugëve të mbuluara nga dëbora, ka një thirrje të rëndësishme për shoferët

Policia e Shtetit

Nisur nga moti i keq në të gjithë vendin, me reshje shiu dhe dëbore, Policia e Shtetit apelon edhe njëherë për të gjithë drejtuesit e mjeteve që të bëjnë kujdes, të moderojnë shpejtësinë, të mos kryejnë parakalime të gabuara, të vendosin zinxhir në akset rrugore ku ka prezencë të reshjeve të dëborës.

Vendosni rripin e sigurimit, mos përdorni celularin gjatë drejtimit të automjetit dhe ndiqni udhëzimet e Policisë Rrugore dhe të autoriteteve të tjera shtetërore.

Mos qarkulloni pa kontrolluar gjendjen teknike të mjetit, gjendjen dhe presionin e gomave përpara së të qarkulloni në rrugë me shi; ulni në maksimum shpejtësinë në rrugët ku ka prezencë të shtuar të ujit apo të borës në rrugë, rrisni ndjeshëm distancën e sigurisë midis mjeteve, nga 20% në 80%; dhe shmangni frenimin ose lëkundjen papritmas, por ngadalësoni gradualisht;

Policia Rrugore ka rritur prezencën e shërbimeve të saj në rrugë për ti ardhur në ndihmë çdo drejtuesi mjeti në nevojë. Drejtuesit e mjeteve të mos vijonë lëvizjen në rast se hasin vështirësi në qarkullim për shkak të reshjeve të dëborës dhe shiut, por të kontaktojnë menjëherë në numrin pa pagesë 112 e në Komisariatin Dixhital për të marrë udhëzimet e nevojshme dhe për t’ju ardhur në ndihmë shërbimet e Policisë Rrugore dhe ato të autoriteteve të tjera shtetërore.

© 2023 APOLLON TV. All Rights Reserved.