Përmbyten tokat bujqësore në Fier, 80 ha tokë nën ujë. (VIDEO)

12/02 11:19
Credits to Apollon TV
Përmbyten tokat bujqësore në Fier, 80 ha tokë nën ujë. (VIDEO)

Reshjet e diteve te fundit kane sjelle permbytje te tokave bujqesore dhe te serave edhe ne Fier .Me te prekur nga permbytjet jane fermeret e fshatit Beline .Prej vitesh ne fakt fermeret shprehen se perballen me fenomenin e permbytjeve qe po kushton shume ekonomikisht.
Ndersa per fermeret ne Beline demi ekomonik i mbi 80 hektaresh toke bujqesore nen uje eshte i larte.Te ardhurat e tyre ne familje sigurohen nga bujqesia dhe bejne apel per ndihme.

Te lene prej vitesh me kete fenomen fermeret kerkojne zgjidhje nga shteti pasi i derdhin cdo detyrim.Per fermeret e ketyre zonave as subvencionet nuk jane dhene sa here qe prodhimet e serave apo te fushes jane demtuar .

© 2023 APOLLON TV. All Rights Reserved.