Nuk ndalet ndotja nga industria e hidrokarbureve në Patos- Marinze

23/02 8:34
Credits to Apollon TV
Nuk ndalet ndotja nga industria e hidrokarbureve në Patos- Marinze

Banoret ne Marinze ,Beline e Zharres jetojne mes ndotjes se kompanive nxjerrese te naftes ,Cdo dite ata jetojne mes arit te zi qe shkon ne pasurim te kompanive nderkohe qe ata marrin cdo dite vetem rrezikun ne shendetin e tyre.Ne nje veZhgim ne kete zone JANE FIKSUAR pamje qe tregojne nivelin e larte te ndotjes 

Banoret e Marinzes ,Beline e Zharrez po perballen me shtim te semundjeve respiratore dhe te fenoleve ne gjak por perpos kesaj situate edhe durimi i tyre ka shteruar per te denoncuar kete ndotje Perballe ankesave te shumta dhe besimit se dicka ka per te ndryshuar , ka ndoddhur e kunderta. Banoret ndjehen te shperfilluar dhe te braktisur nga shteti duke zgjedhur si rruge te vetme heshtjen dhe emigracionin

Jashte kamerave banoret jane shprehur se situate ka cuar ne reduktimin e popullatws se ketyre zonave . Te rinje dhe dhjetra familje kane braktisur per cdo vite kete zone
Ne Beline banoret tregojne si po jetojne me tavane e mure te rrenuar, mes ndotjes dhe eres mbytese te gazrave qe clirohen nga toka e ndotur

Por keta banore jane edhe fermere te cilet nga toka nxjerrin te ardhurat e familjes se tyre.Por niveli i larte i ndotjes ka bere qe toka e kontaminuar te jap produkte bujqesore te kontaminuar

Ne zonat naftembajtese cdo dite qe kalon eshte nje godtije e rende ne shendetin dhe ekonomine e tyre .

© 2023 APOLLON TV. All Rights Reserved.