“NISMA E MAZHORANCËS PËR SHKARKIMIN E PRESIDENTIT META” ISHTE TEMA E EMISIONIT BALLAFAQIM

12/05 17:57
Credits to Apollon TV
“NISMA E MAZHORANCËS PËR SHKARKIMIN E PRESIDENTIT META” ISHTE TEMA E EMISIONIT BALLAFAQIM

Nisma e mazhorancë s për shkarkimin e Presidentit të Republikës, zotit Ilir Meta, ishte tema e diskutimit në emisionin “Ballafaqim”me një panel të përbëre nga eksperë tligjorë ,juristë , gazetarë dhe analistë profesioniste .Analisti nga Prishtina,Agim Krasniqi, politolog, u shpreh se ky është një proces shumë i rëndësishëm, dhe e drejtë e mazhorancës, e cila demonstroi kulturë demokratike në procesin zgjedhor të 25 prillit , edhe pse kishte përpjekje për të destabilizuar vendin.Komisioni hetimor parlamentar do të jetë ai që do provojë shkeljet kushtetuese për të provuar veprimet që bien ndesh me kushtetutën. Presidenti i Republikkës, Ilir Meta , mund të shkarkohet nga detyra edhe nga ky parlament , i cili sipas ekspertit ligjor , Edmond Petraj, e ka tagrin për të ndërmarrë nismën për ngritjen e komisionit për të kërkuar shkarkimin e Presidentit Meta dhe për të provuar se ai ka shkelur kopetencat ligjore. Ndërsa juristi Ermal Hamataj, u shpreh se President i Republikës nuk e ka cënurar kushtetutën në pikën sa mund të shkarkohet,dhje në të njëjtën linjë mëndimi ka qënë dhe gazatarja Laureta Roshi. Të ftuarit në panel debatuan edhe mbi faktin pse kryedemokrati Basha nuk ka bërë asnjë reagim për shkarkimin e kreut të shtetit.

Shpërndaje

© 2021 APOLLON TV. All Rights Reserved.