Ngec projekti, pritje e tejzgjatur për armët franko-gjermane

14/06 14:35
Credits to Apollon TV
Ngec projekti, pritje e tejzgjatur për armët franko-gjermane

Në vitin 2017, Franca dhe Gjermania ranë dakord për një marrëveshje sipas së cilës ato do të zhvillojnë armë të përbashkëta. Por shumë projekte kanë ngecur. Gjashtë vite më parë, të gjitha mediat ishin të mbushura me shkrime për marrëveshjen mes kancelares Angela Merkel dhe presidentit francez Macron. Gjermania dhe Franca donin të ishin shembull për të gjithë Bashkimin Evropian: dy projekte të mëdha, secili me vlerë disa miliardë euro, ku gjenerata e ardhshme Sistemi Main Ground Combat System (MGCS) do të zhvillohej së bashku – pra Future Combat Air System (FCAS).

© 2023 APOLLON TV. All Rights Reserved.