Në kishën shën Gjergji të qytetit të Fierit eshte mbajtur mesha e ngjalljes së krishtit

02/05 17:32
Credits to Apollon TV
Në kishën shën Gjergji të qytetit të Fierit eshte mbajtur mesha e ngjalljes së krishtit

Në kishën shën Gjergji të qytetit të Fierit eshte mbajtur mesha e ngjalljes së krishtit dhe janë kryer shërbesat nga metropoliti i Apolonisë dhe Fierit imzot Nikolla. Krerët ortodoksë apeluan për më shumë paqe dhe dashuri mes njerëzve.

Në mesazhine tij drejtuar besimtarëve të pranishëm imzot Nikolla tha se mesha e shenjte eshte perkujtim i mundimit ,vdekjes dhe ngjalljes se zotit tone shpetimtar Jezu Krishtit i cili mposhti gjithçka që cënoi dinjitenin njerëzor duke triumfuar fitoren e jetes mbi vdekjen

Pashkët simbolizojnë ngjalljen e Jezu Krishtit tre ditë pas kryqëzimit dhe janë festa kryesore e besimit të krishterë. Vezët e kuqe janë emblema e pjellorisë dhe të ciklit të jetës thane per TV Apollon besimtarët Kristjan ortodokse.Sipas tyre boja e kuqe qe identifikon gjakun e Krishtit i jep dhe i jep vlerë shpirtërore Pashkes se ngjalljes të Zotit Jezu Krisht
SINKRON besimtarët
Drita, bekimi e paqja e Krishtit të Gjall qofshin përherë në zemra e në familje tuaja tha Metropoloti i Apolonisë dhe fierit imzot Nikolla

Shpërndaje

© 2021 APOLLON TV. All Rights Reserved.