Miliarderë dhe eksplorues, kush janë pasagjerët e nëndetëses së zhdukur që paguan biletën 250 mijë USD për të eksploruar rrënojat e Titanikut. Ja vendi ku po zhvillohen kërkimet

20/06 14:36
Credits to Apollon TV
Miliarderë dhe eksplorues, kush janë pasagjerët e nëndetëses së zhdukur që paguan biletën 250 mijë USD për të eksploruar rrënojat e Titanikut. Ja vendi ku po zhvillohen kërkimet

Miliarderë dhe aventurierë të zjarrtë, eksplorues të pasionuar të Titanikut. Ky është profili i 5 pasagjerëve brenda batiskafit që u zhduk në ujërat e Oqeanit Atlantik në gjurmët e anijes së mbytur në një thellësi prej 3800 metrash në vitin 1912.

Konfirmimi i parë vjen për emrin e miliarderit britanik Hamish Harding, i njohur në mbarë botën për bëmat e tij: vitin e kaluar ai fluturoi në hapësirë ​​në bordin e fluturimit të pestë komercial të Blue Origin, kompanisë hapësinore të Jeff Bezos. Njerku i tij Brian Szasz konfirmoi praninë e tij në batiskaf në një postim në Facebook.

Mbetet ende shumë sekret për identitetin e pasagjerëve të zhdukur, por flitet edhe për pilotin francez 76-vjeçar Paul-Henry Nargeolet, ndoshta një nga ekspertët kryesorë në botë të Titanikut.

Ish-anëtar i marinës franceze për 25 vjet, Nargeolet ishte ai që drejtoi Nautilus, një nëndetëse e vogël e cila në vitin 1987, pas zbulimeve të para, konfirmoi praninë e anijes dhe lejoi, pas 34 zhytjesh të ndryshme, të rikuperonte mbi 1800 objekte.

© 2023 APOLLON TV. All Rights Reserved.