MEGA-OPERACIONI ‘Ndragheta’, sekuestrohet mbi 1 TON drogë me vlerë 260 milion euro

10/02 11:08
Credits to Apollon TV
MEGA-OPERACIONI ‘Ndragheta’, sekuestrohet mbi 1 TON drogë me vlerë 260 milion euro

Policia italiane ka kapur mbi 1,300 kg kokainë në portin e Gioia Tauro.

Droga u identifikua në tre operacione të veçanta, të koordinuara nga prokurori i Reggio Calabria Giovanni Bombardieri dhe nga ndihmësi Gaetano Paci.

Nëse trafikantët e drogës do të kishin rikuperuar kokainën me cilësi të pastër, ajo do të ishte prerë deri në katër herë dhe do të kishte përmbytur sheshet e gjysmës së Evropës, duke fituar “Ndrangheta” të ardhura prej rreth 260 milion euro.

Sipas mediave italiane, droga u identifikua si pjesë e punës për të luftuar trafikimin ndërkombëtar të drogës të kryer nga financuesit e komandës provinciale dhe nga zyrtarët anti-mashtrim të Zyrës Doganore. Kokaina u gjet me ndihmën e skanerëve të sofistikuar të furnizuar në Agjencinë Doganore.

Substanca ishte fshehur në tre kontejnerë. Dy nga këta, të ngarkuar me kafe dhe mish të ngrirë, ishin larguar nga Brazili, ndërsa i treti, i ngarkuar me fruta ekzotike, ishte nga Ekuadori./NewsBomb

Shpërndaje

© 2021 APOLLON TV. All Rights Reserved.