Lushnje ,qendra e artit apo art pa spektator !

26/08 16:12
Credits to Apollon TV
Lushnje ,qendra e artit apo art pa spektator !

Mbreme ne qytetin e Lushnjes ne sallen e kinoteatrit “Vace Zela” ne nje event kulturor me artiste te ardhur nga jashte dhe brenda vendit ndodhi nje fenomen I cuditshem. Nje salle me kapacitet rreth 500 vende ishte pothuajse boshe Tv Apollon ishte prezent dhe pa nga afer aktivitetin por cudia ishte mungesa e theksuar e spektatoreve lushnjar .

Nje salle boshe per arte por pa artdashes ndoshta kjo vjen nga mungesa reklamore apo vete qytetaret jane te larguar nga kjo salle per mungese aktivitetesh nga drejtuesit institucioneve qe drejtojne ne vite apo kushtet brenda saj ne keto temperatura te larta.

Edhe këtë vit institucionet kulturore që zhvillojnë veprimtari skenike përballen me probleme të ngjashme ne keto qendra si qendra e artit por edhe qendra kulturore e femijeve qe ne sezonet verore duhet te jete sa me shume aktive . Mungesa e spektatorit mision I lënë pergjysem ku së bashku jane ne nje skenar aktori e spektatori , që në vend të fshikullimit dhe duartrokitjve kanë zgjedhur lokalet komoditetin dhe konformizmin .

Jo rastësisht apeli i njerëzve të teatrit dhe estrades ne qytetin tone I bejne nje kritike te forte institucioneve qe drejtojne të ndryshojne situatën ku gjendet teatri , estrada dhe cilësinë që ai ofron. Si shfaqjet teatrale postmoderne ku aktori luan rolin e tij edhe si spektator sepse skena është atje ku ai është, zhvendoset bashkë me të edhe spektatori qe mungon ne salla ! “Me thenien na ishte njehere nje qendert arti, po mungonin spektatoret “.

Mesazhet mbështetëse per aktoret dhe kritika per institucionin drejtues dhe spektatorin nuk ka munguar nga aktori i njohur i teatrit dhe estrades se qytetit te Lushnjes prej 40 vitesh ne ate skene Z. Petraq Dhimitri

Per Tv Apollon nga Lushnja Ndricim Gjoshi

© 2023 APOLLON TV. All Rights Reserved.