Lushnje; Panairi agri-kultura dhe tradita rome !

01/10 14:21
Credits to Apollon TV
Lushnje; Panairi agri-kultura dhe tradita rome !

Lushnje; Panairi agri-kultura dhe tradita rome !
Shoqata Amaro-Drome me qender ne Tiran prezantoi ne sheshin qendror te bashkise Lushnje ne panairin ‘’Agri- kultura dhe tradita Rome’’, nen kujdesin e bashkise Lushnje dhe kryetares zonja /Eriselda Sefa ,ky projekt bashkepunimi me shoqaten dhe komunitetin rom dhe institucionin Lushnje nuk eshte I vetmi, ka vite qe bashkia eshte promotore e vlerave te komunitetve me pjesemarrje nga vet komuniteti rom nga Lushnja, Divjaka, Fieri dhe Berati.

Unioni për zhvillimin dhe Integrimin e Minoritetit Rom në Shqipëri i finanacuar nga projekti “Ndërtimi i qëndrueshëm i jetesës së komunitetit Rom në Shqipëri financuar nga’’ we – Effect’ Suedi.

Qëllimi i këti panairi ishte promovimi i kulturës dhe traditës rome si dhe produkteve agri-kultura vendase ku vete romet prezantuan punimet e dores ,agri-kulturen .punimet me thupra dhe gatimet tradicionale rome .aktivitetin e pershendeti sekretari I pergjithshem I shoqates Amaro-Drom dhe I deges Lushnje zoti  Ferit Milanji  ku I beri thirrje shoqerise dhe institucioneve te kthejne syte shpeshhere ne problemet e komunitetit rome ku dhe ne jemi pjese e shoqeris shqipetare

Per te pershendetur aktivitetin dhe komunitetin rom te pranishem ne shesh kryetarja e bashkise zonja \ Eriselda Sefa thekesoi bashkepunimin prej vitesh me kete shoqate ne Bashkine Lushnje asnjehere komuniteti rom nuk eshte braktisur nga institucionet

Atmosfera u ndez ku grupi I femijve te udhehequr nga mesuesja zonja; Valbona Hekurani me nje kenge hit per romet te kenduar nga Nadia Muca ku sheshi filloj te merrte ritmin tallava nga zeri I embel I kesaj vogelushe.
.Ne kete shesh vec pjestaret e komunitetit rome ishin te pranishem Drejtori Ekzekutiv I Shoqates z / Franko Veli si dhe drejtuesja e qendres se artit per lushnjen zonja; Brisida Ranci Dervishi . Per Tv Apollon nga Lushnja Ndricim Gjoshi

© 2023 APOLLON TV. All Rights Reserved.