Lushnje; Drejtoria rajonale ujesjelles kanalizime me performance pozitive .

06/10 14:26
Credits to Apollon TV
Lushnje; Drejtoria rajonale ujesjelles kanalizime me performance pozitive .

Lushnje; Drejtoria rajonale ujesjelles kanalizime me performance pozitive .
Drejtoria Rajonale e Ujësjellësit kanalizime Lushnje me mbështetje te agjencis kombetare ujesjelles kanalizime dhe infrastuktures se mbetjeve ka kryer nderhyrje te medha ne infrastrukturen e rrejtit ujesjelles kanalizime ne dy bashki; ‘’Lushnje – Divjak’’ kjo fale mbeshtetjes e investimit te Qeveris Shqiptare sot kjo drejtori eshte ne ditet me te mira ne menaxhimin e ujit dhe te ardhurat nga mbledhja e faturave prapambetura .
Projekti perfundoj fazen e pare ne rrjetin e amortizuar nje investim tjeter eshte kryer edhe ne stacionet e pompave me nje sistem dixhital per dergimin e ujit ne depot e qytetve apo qendrat administrative .
Sot Bashkia Lushnje dhe e Divjakes furnizohen me uje 24\7, perfitues nga ky investim nuk jan vetem qendrat e qytetve por edhe qendrat administrative . Ne nje bashkebisedim me Drejtorin Rajonal te ujesjelles kanalizime ne Lushnje zotin ; Klajdi Shkurti u shpreh se ;
Perfitues ne kete projekt te perfunduar si faze e pare eshte bashkia Divjake e Lushnje dhe disa qendra administrative si ; Remas,Terbuf,Grabian te bashkise Divjak ,ku per here te pare kete vit zona turistike e plazhit te Divjakes nuk ka pasur probleme me ujin 24\7 .Edhe qyteti Lushnjes dhe 10 fshatra perreth sot furnizohen me uje 24\7 fale investimeve te kryera ne rrjet .
Nga fillimet e Qeshorit deri ne fund te Shtatorit per ndermarrjen tone ishte nje nga sfidat fale menaxhimit te mire te stafit profesionist ne kete vere te nxehte sapo kaluam me temperatura te larta ku uji eshte I domosdoshem ne rubinetat e cdo familjari ,kjo vere ka qene nje sfide me qytetarin nga strukturat drejtuese, nuk pati mungesa uji ne rubinetat por dhe nese ka pas nderprerje ne zona te ndryshme kjo ka qene arsye teknike. .
Kamera Tv Apollon pa nga afer investimet e bera ne puse e uje mbledhsa stacione pompimi deri ne depozitat kryesore dhe gjendjen e tyre nuk ka fjale per koment, ku cdo gje eshte e investuar me parametra kohe . A.K.U.M Drejtoria rajonale dhe inxhinjeret jane duke pergatitur fazen e dytë dhe synon të vazhdojë përmirësimin e infrastrukturës së tubacioneve për të penguar humbjen e ujit në te gjithe rrjetin ujsjellesit në mënyrë që të sigurohet furnizimi i sigurt dhe i besueshëm me ujë për 24\7 ne zonat e mbetura
Drejtori rajonale I ben thithje cdo abonenti familjar apo biznesi,uji eshte mall konsumi dhe duhet paguar dhe duhet kursyer ne rubinetat , por edhe cdo qytetar e biznese i ngelet si detyre korrekete me shlyerjen e faturave te prapambetura.

Ndërmarrjet e ujit/ujësjellësit luajnë një rol të rëndësishëm në shoqëritë dhe ekonominë tone moderne.
Qytetet dhe bashkitë janë qendrat e aktiviteteve njerëzore. Ndërmarrjet funksionale të ujësjellësit synohen të jenë një instrument efikas për ofrimin e shërbimeve të furnizimit me ujë të pijshëm për banorët dhe bizneset në zonat e tyre përkatëse.
Matjet në rrjetet e shpërndarjes në qytete e fshatra kane identifikimin e niveleve te larta të humbjeve , ndërsa sot e uji në rrjetin e furnizimit per qytetaret e bizneset eshte një nga performuesit më të mirë per ndermarrjen fale investimve .

Në të njëjtën kohë, të gjithë duhet të kemi akses të ujit në mënyrë racionale dhe me përgjegjësi.
…..Per Tv Apollon nga Lushnja Ndricim Gjoshi……..

© 2023 APOLLON TV. All Rights Reserved.