Lind për herë të parë në botë foshnja me tre organe gjenitale

04/04 22:19
Credits to Apollon TV
Lind për herë të parë në botë foshnja me tre organe gjenitale


Ekspertët thonë se djali që ka lindur në Irak ka një gjendje të rrallë të quajtur trifalia, rasti i parë i raportuar në botë. Foshnja e paidentifikuar, e cila jeton në qytetin e Duhokut, ishte tre muajshe kur u zbulua se kishte tre organe gjenitale.

Prindërit e fëmijës zbuluan ënjtje në skrotumin e tij dhe dy projeksione të lëkurës. Mjekët e habitur më vonë kuptuan se ato ishin në të vërtetë 2 penisë 2cm dhe 1cm në gjatësi. Revista mjekësore ‘International Journal of Surgery Case Reports’ ka detajuar rastin në Rajonin e Kurdistanit.

Dr. Shakir Saleem Jabali, autori i raportit, thotë se secila rast kishte një prezantim unik. “Për sa kemi njohuri, kjo është rasti i parë i raportuar me tre penise ose trifalia. Asnjë rast i ngjashëm nuk është i pranishëm në literaturë për qeniet njerëzore”, është shprehur ai.

Mjekët për herë të parë diagnostikuan një njeri me dy penisë para 400 vjetësh. Kjo gjendje prek një në 5-6 milionë lindje. Janë raportuar rreth 100 raste të foshnjave të lindura me dy penis të cilat mund të funksionojnë normalisht.

© 2023 APOLLON TV. All Rights Reserved.