Lënia në harresë e magazinave me pesticide e mbetje kimike tek ish azotiku në Fier rrezikon një “gërdec të dytë”

14/12 19:07
Credits to Apollon TV

Nje pjese e ketyre magazina tek ish azotiku ne Fier tashme jane marre ne perdorim nga privati ,por rreziku mbetet i njejte per te gjithe komunitetin.

Afer ketyre ambiente jeton nje pjese e komunitetit Rom te cilet shkojne shpesh aty e kontrollojne per hekur ,dhe keto mbetje kimike mbeten vater rreziku.

Mirpo ne territorin e ish azotikut ndodhet edhe landfilli i mbetjeve te rrezikshme ku jane te groposura rreth 1500 ton arsenik prej vitit 2008 .Ky landfill eshte i rrethuar dhe ruhet me roje.


Keto godina edhe pse nuk jane ne perdorim perseri perbejne rrezik pasi nuk jane pastruar totalisht.Kjo kerkohet edhe nga vete personat qe e ruajne pasi edhe pse nuk ka patur incidente rreziku vazhdon te mbetet per gjithe qytetin e Fierit.

Shpërndaje

© 2021 APOLLON TV. All Rights Reserved.