Kujtesë

01/12 13:48
Credits to Apollon TV
Kujtesë

K U J T E S Ë…

Çmimi i nje ton nitrat amoni ështe sot 700 mije lek te vjetra. Azotiku i Fierit prodhonte në 24 orë 900 tonë plehra bujqësorë.

Prodhohej 340 tonë në 24 orë pleh dhe nitrat amoni. Ndërsa, edhe dy uzinat e tjera të uresë secila prodhonte nga 240 ton në 24 orë.

Po te llogarisesh totalin e prodhuar ne 24 ore i bie diku te gjysem milion euro, ose totali vjetore i te ardhurave diku te 220 milion euro.

Ne do kishim me shume te ardhura duke shitur nitrat amoni te fqinjet, sesa prodhime bujqesore te eksportuar sot. Nuk po flas per cilesine se ajo dihet….

© 2023 APOLLON TV. All Rights Reserved.