KQZ i shkurtoi listën e kandidatëve, 6 kandidatë nga Fieri në 78 emrat e PD-së që nuk do jenë pjesë e garës së 25 prillit

17/03 21:52
Credits to Apollon TV
KQZ i shkurtoi listën e kandidatëve, 6 kandidatë nga Fieri në 78 emrat e PD-së që nuk do jenë pjesë e garës së 25 prillit

Janë zbardhur 78 emrat e Partisë Demokratike që nuk do te jenë pjesë e listës për zgjedhjet parlamentare të 25 prillit, përshkak se KQZ-ja vendosi ditën e sotme të pranojë vetëm 153 emra të kësaj force.

Listat e PD-së u riktheyn për korrigjim pak kohë më parë për mosrespektim të kuotave gjinore dhe PD-ja i ridepozitoi këtë javë, por sërish KQZ gjeti probleme te numri i madh i emrave të përfshirë.

Ditën e sotme, KQZ vendosi gjithashtu të regjistrojë PSD-në e Tom Doshit, i cili është zyrtarisht kandidat për zgjedhjet e 25 prillit. Emri i tij do të jetë në fletën e votimit në qarkun Tiranë dhe Shkodër, pavarësisht se SHBA kërkoi të kundërtën, duke kujtuar se e kanë shpallur non grata si person i korruptuar.

Lista e kandidatëve që janë përjashtuar

Qarku Berat

Pranohet lista me kandidatët nga 1-9
Përjashtohen kandidatët;
Ermira Arizi
Muharrem Hoxha
Dhurata Gjoka
Oltion Këri

Qarku Dibër

Pranohet lista me kandidatët nga 1-6
Përjashtohen kandidatët;
Shaban Izvira
Denisa Vata
Jeton Kaloshi

Qarku Durrës

Pranohet lista me kandidatët nga 1-15
Përjashtohen kandidatët:
Aulon Kalaja
Armand Brahimaj
Arjeta Keci
Artjon Bajramaj
Ivo Jorgjoni
Edlira Devolli

Qarku Elbasan

Pranohet lista me kandidatët nga 1-15
Përjashtohen kandidatët:
Erlind Gurra
Leonard Karaj
Sonila Daiu
Skënder Hasa
Megi Balliu
Ibrahim Sako

Qarku Fier

Pranohet lista me kandidatët nga 1-18
Përjashtohen kandidatët:
Ndriçim Bali
Aurora Gjeka
Roel Zoga
Bashkim Xhymertaj
Edmond Nushi
Aida Sema

Qarku Gjirokastër

Pranohet lista me kandidatët nga 1-6
Përjashtohen kandidatët:
Bajram Hysa
Ditar Hodaj
Engjelina Basho

Qarku Korçë

Pranohet lista me kandidatët nga 1-12
Përjashtohen kandidatët:
Arben Kambo
Magdalena Hoxha
Kiço Tane
Landi Gushi
Diana Sino
Nikollaq Doku

Qarku Kukës

Pranohet lista me kandidatët nga 1-3
Përjashtohen kandidatët:
Admir Sinamati
Demush Kastrati
Vjollca Vata
Festim Mazrreku
Merita Brati
Sokol Dida

Qarku Lezhë

Pranohet lista me kandidatët nga 1-9
Përjashtohen kandidatët:
Maksim Kola
Albert Mëlyshi
Leonora Ndreu

Qarku Shkodër

Pranohet lista me kandidatët nga 1-12
Përjashtohen kandidatët:
Arben Lushaj
Ermira Kuluri
Zyhdi Reshketa
Astrit Kuci
Lindita Hyseni
Ditmir Harusha

Qarku Tiranë

Pranohet lista me kandidatët nga 1-36
Përjashtohen kandidatët:
Mimoza Hajdarmataj
Rivelino Çuno
Bashkim Murati
Juela Hamati
Dhimtër Muslia
Havzi Ahmati
Irisa Çupa
Oneido Bushi
Vjola Hydi

Qarku Vlorë

Pranohet lista me kandidatët nga 1-12
Përjashtohen kandidatët:
Lasko Nasti
Edmond Fetahu
Manjola Nikollo
Hysni Sharra
Afrovita Dhimojani
Eda Begaj

© 2023 APOLLON TV. All Rights Reserved.