Koronavirusi mbërthen Greqinë/ 11% e rasteve zbulohen te moshat nën 12-vjeç, pritet izolim total.

12/02 7:16
Credits to Apollon TV
Koronavirusi mbërthen Greqinë/ 11% e rasteve zbulohen te moshat nën 12-vjeç, pritet izolim total.

Greqia është duke kaluar një situatë të vështirë përsa i përket pandemisë së koronavirusit. Masat janë të rrepta, por pritet që ato të forcohen deri në një izolim total.

Mediat greke shkruajnë se pas masave të reja të marra në Atikë dhe shtrirjes pothuajse të sigurt të bllokimit të rreptë në Achaia dhe Rethymno, vëmendja e ekspertëve është kthyer në Selanik. Dje, Ministri i Shëndetësisë Vassilis Kikilias vizitoi strukturat shëndetësore të qytetit, ndërsa u takua edhe me kryebashkiakun Konstantinos Zervas. 

Sidoqoftë, ai shmangu referimin e situatës epidemiologjike në Selanik ose nëse ajo çon në një bllokim më të rreptë. 

Përkundrazi, Z. Zervas nuk e fshehu shqetësimin e tij për evolucionin e pandemisë dhe të paktën sugjeroi pezullimin e funksionimit të shkollave. 

Duke folur të enjten në mëngjes në një stacion radio në Selanik, ai vuri në dukje se bazuar në të dhënat e EODY, 8.5% deri në 11% të rasteve në ditët e fundit kanë të bëjnë me fëmijë deri në 12 vjeç. “Kjo popullatë është zakonisht asimptomatike dhe më e rrezikshme.

© 2023 APOLLON TV. All Rights Reserved.