Komisioni Hetimor miraton RAPORTIN final dhe ia dërgon Kuvendit: Të shkarkohet Ilir Meta! Ka bërë shkelje të rënda

28/05 14:31
Credits to Apollon TV
Komisioni Hetimor miraton RAPORTIN final dhe ia dërgon Kuvendit: Të shkarkohet Ilir Meta! Ka bërë shkelje të rënda

Komisioni Hetimor për shkarkimin e Presidenti Ilir Meta sapo ka miratuar raportin final dhe do t’ia dërgojë atë Kuvendit të Shqipërisë, për ta futur në seancë plenare. Kryetari Alket Hyseni kërkon nga deputetët që Ilir Meta të shkarkohet nga detyra.

Sipas raportit voluminoz prej më shumë se 50 faqe, të cilin e lexoi Hyseni, Presidenti Ilir Meta ka kryer shkelje të rënda të Kushtetutës. Edhe anëtarët e tjerë të Komisionit janë shprehur pro raportit final.

Kur raporti të miratohet nga Konferenca e Kryetarëve, raporti për Metën do të kalohet në rend dite dhe nëse shumica e deputetëve votojnë PRO, Presidenti i Republikës shkarkohet nga detyra. Verdiktin përfundimtar më pas e jep dhe Gjykata Kushtetuese.

“Presidenti nuk duhet të bëjë pjesë në asnjë parti politike, presidenti duhet të jetë uniteti por edhe duhet të shihet dhe perceptohet nga i gjithë populli si neutral. Sjellja e Presidentit duhet të përcaktohet si rol ekuilibrues në jetën politikë të vendit dhe nuk përfshihet në lojën e përditshme politike.

Kryetari i shtetit nuk duhet të mbështesë forca të caktuar apo t’i kundërvihet forcave të ndryshme politike. Presidenti bëri një fushatë kundër partisë në pushtet me të gjithë fuqinë institucionale të tij. Edhe ODIHR shkruan se Meta mban një marrëdhënie kritike dhe të ashpër ndaj qeverisë duke ndikuar drejtpërdrejtë në zgjedhje me tonet e tij konfrontuese edhe të nxehta. Në kapacitetin e tij ai bëri fushatë kundër partisë në pushtet”, scitoi ndër të tjera nga raporti Alket Hyseni.

Shpërndaje

© 2021 APOLLON TV. All Rights Reserved.