Kinematografia italiane në zi, ndahet nga jeta pas një sëmundjeje të gjatë aktori dhe regjisori i njohur

12/06 18:21
Credits to Apollon TV
Kinematografia italiane në zi, ndahet nga jeta pas një sëmundjeje të gjatë aktori dhe regjisori i njohur

Një tjetër humbje për kinematografinë italiane. Aktori dhe regjisori Francesco Nuti ka ndërruar jetë sot në Romë. Ai ishte 68 vjeç dhe prej disa kohësh ishte i sëmurë.

Lajmi ne dha vajza e tij Ginevra së bashku me familjarët që falënderojnë sinqerisht personelin shëndetësor dhe të gjithë ata që e kanë trajtuar në një kohë të gjatë të sëmundjes, në veçanti stafin e Villa Verde në Romë.

Familja kërkon që të respektohet momenti i dhimbjes së madhe “dhe për këtë arsye nuk ka ndërmend të bëjë asnjë deklaratë”.

Francesco Nuti ka jetuar dy jetë: e para si aktor dhe regjisor, interpretues i asaj lloj komedie romantike dhe të hidhur që pati një ndikim të madh në humoristët e brezave të mëvonshëm – i cili me butësinë e tij ishte një kampion në arkivat e viteve ’80; i dyti, tashmë viktimë e krizës së kinemasë së tij komike, e karakterizuar nga një kalvar rëniesh, aksidentesh, aksidentesh dhe sëmundjesh, që prej vitit 2006 e kishin bërë gjysmë të sëmurë.

© 2023 APOLLON TV. All Rights Reserved.