Kërcënimi i jetës së prokurorëve, KLP mbledh ministrin Balla, krerët e SPAK e policisë

02/10 13:55
Credits to Apollon TV
Kërcënimi i jetës së prokurorëve, KLP mbledh ministrin Balla, krerët e SPAK e policisë

Këshilli i Lartë i Prokurorisë mblidhet sot në orën 11:00 pas kërcënimit të jetës së prokurores Doloresa Musabelliu, e cila është marrë në mbrojtje nga policia.

Vendim i Këshillit të Ministrave numër 114, thotë se në rast të rrezikimit të jetës së prokurorit, komisioni i KLP mblidhet për të vendosur ruajtjen e posaçme të tij. Kjo ruajtje duhet kërkuar me shkrim nga magjistrati, Drejtori i Përgjithshëm i Policisë ose Drejtuesi i Prokurorisë.

Në takim janë thirrur edhe kreu i SPAK Altin Dumani, ministri Taulant Balla, kreu i Gardës, drejtori i Përgjithshëm i Policisë Muhamet Rrumbullaku dhe prokurorin Kreshnik Ajazi.

Takimi vjen një ditë pasi Doloresa Musabelliu u mor familjarisht nën ruajtje nga SPAK. Fokusi i takimit do të jetë rishikimi i masave të ruajtjes së prokurorëve në Shqipëri.

Një ditë më parë, gazetarja Anila Hoxha paralajmëroi se Ministria e Brendshme po rishikon strategjinë e ruajtjes së prokurorëve.

Burimet i thanë Anila Hoxhës se për shkak të parashikimeve ligjore mbrojtja kërkohet për prokurorët e zakonshëm në KLP nga vetë prokurori , kreu i policisë apo kreu i prokurorisë. Ndërsa për prokurorinë e SPAK kërkohet në polici direkt nga vetë prokurori, drejtori i përgjithshëm dhe kreu i SPAK.

© 2023 APOLLON TV. All Rights Reserved.