Kanabis dhe heroinë, mediat greke: Si u çmontua organizata kriminale, ‘koka’ siguronte drogën në Shqipëri dhe koordinonte transportin

14/08 22:39
Credits to Apollon TV
Kanabis dhe heroinë, mediat greke: Si u çmontua organizata kriminale, ‘koka’ siguronte drogën në Shqipëri dhe koordinonte transportin

Mediat greke kanë raportuar detaje dhe të dhëna nga policia sa i takon zbërthimit që i është bërë bandës kriminale që siguronte kanabis dhe heroinë nga Shqiëpria.

Që nga fillimi i vitit dhe të paktën deri në mes të majit, kjo organizatë kriminale ishte aktive në importin e sasive të mëdha të kanabisit dhe heroinës nga Shqipëria dhe trafikimin e tyre në vend. Banda u çmontua pas shumë muaj hetimesh nga Prokuroria e drogës në Janinë.

Deri më tani, tetë anëtarë janë identifikuar, tre prej të cilëve tashmë po mbahen në qendrat e paraburgimit pasi u arrestuan kohët e fundit. Sasitë që janë konfiskuar herë pas here në posedim të anëtarëve të saj vlerësohet se u kanë sjellë atyre mbi 300,000 euro. Drejtuesi i spirales së organizatës ishte një shqiptar që siguronte drogën në vendlindje dhe koordinonte transportin në Greqi.

Ai kishte pranë pesë të huaj të tjerë që ndërmorën transportin dhe importimin e ngarkesave në territorin grek, ruajtjen e tyre në “kavantzes” në zonën më të madhe të Janinës dhe promovimin e tyre me automjete në destinacionin e tyre përfundimtar. U identifikuan gjithashtu një shqiptare dhe një grua greke me rol mbështetës.

Hetimi zbuloi se një anëtar i organizatës ishte një grek i cili u arrestua më 18 mars, kur policia kontrolloi makinën që ai drejtonte dhe gjeti nën sediljen e pasagjerit një pako kërpi të papërpunuar që peshonte një kilogram e 100 gramë, ndërsa në shtëpinë e tij u konfiskuan kanabis i papërpunuar me peshë 750 gram, 32 pilula droge dhe një peshore elektronike.

Një anëtar tjetër i organizatës u arrestua më 24 mars, kur ishte brenda në makinë. Në makinën që drejtonte u gjetën 16 pako heroinë me peshë tetë kilogramë dhe 13 pako kërp të papërpunuar me peshë 13 kilogramë dhe 950 gramë, ndërsa akuzohet edhe pronari i huaj i makinës, e cila u konfiskua.

Së fundi, më 3 prill, dy anëtarë të organizatës u arrestuan kur u nisën për në një zonë të pyllëzuar të Janinës për të marrë dy çanta që përmbanin 21 pako kërp të papërpunuar që peshonin një total prej 25 kilogramë dhe 850 gramë, të cilat ishin vendosur nën mbikëqyrje policore. Përveç kësaj, makina dhe 6,400 euro u konfiskuan.

© 2021 APOLLON TV. All Rights Reserved.