“Ish-pushtetarët dhe mafia e Tiranës fshehin turkun e arratisur me miliona dollarë”, mediat në Turqi nxjerrin VIDEON: U ka dhënë ryshfet edhe policëve

07/05 12:45
Credits to Apollon TV
“Ish-pushtetarët dhe mafia e Tiranës fshehin turkun e arratisur me miliona dollarë”, mediat në Turqi nxjerrin VIDEON: U ka dhënë ryshfet edhe policëve

Themeluesi i Thodex, Faruk Fatih Özer, që është larguar nga Turqia me miliona dollarë duke mashtruar investitorët është parë për herë në fundit në Shqipëri.

Ai është parë teksa po hynte në një hotel në vendin tonë. Siaps hetimeve në Turqi, Ozer ka mashtruar investitorët në kompaninë e tij me miliona dollarë.

Özer u monitorua nga një kamera sigurie kur hyri në një hotel në Shqipëri më 20 Prill. Ndërsa u deklarua që hoteli në fjalë ishte në kryeqytetin e Tiranës, ku u pa që Faruk Özer ia zgjati pasaportën shoqëruesit në pritje. Kryeprokurori Publik Anadoll nisi një hetim kundër Thodex më 22 prill.

U mësua se Faruk Fatih Özer, themeluesi i kripto-shkëmbimit të parave Thodex, po fshihej për ryshfet nga ish-administratorët lokalë dhe mafia në Shqipëri, ku ai bëri një fitim prej 108 milion dollarësh dhe iku.

Biznesmeni i arratisur i shkëmbimit të monedhave kripto me emrin Thodex, i kërkoi motrës së tij Serap Özer të gjitha dokumentet e kompanisë në 18 Prill dhe erdhi drejt Shqipërisë dy ditë më vonë.

Në deklaratën e saj, Serap Özer, deklaroi se vëllai i saj Faruk Fatih Özer kërkoi një raport piraterie të kompanisë në 18 Prill, 2021, dokumente në lidhje me rastet e kompanisë, bilancin e gjykimit dhe dokumentet e buxhetit, vendimin, pjesën, libri i asamblesë së përgjithshme. Özer shkoi jashtë vendit me këto dokumente dhe miliona dollarë para kripto që ai fitoi duke mashtruar 400 mijë njerëz. Sipas të dyshuarve, dëshmia e të cilëve u mor në hetim, 5 drejtuesit e ndërmarrjes që ishin në arrati u informuan se Özer do të ikte.

Ai ka arritur që t’i shpëtojë edhe policisë shqiptare nëpërmjet rryshfetit, pavarësisht se katër ekipe policie nga Turqia kanë ardhur në Shqipëri për ta kapur.

“U vu re se Ozer ishte fshehur në këmbim të ryshfetit nga ish-administratorët lokalë dhe mafia me ndikim në Shqipëri. Nuk ka asnjë provë që Özer u largua nga Shqipëria, kështu që konsiderohet se ai ende fshihet në këtë vend”,- shkruajnë mediat turke.

Mësohet se Özer i kushton vëmendje të mos përdorë asnjë pajisje komunikimi teknologjik dhe se ka shokë rreth tij që e udhëzojnë se ku do të shkojë dhe me kë do të takohet.

Shpërndaje

© 2021 APOLLON TV. All Rights Reserved.