Franca u mbylli rrugën edhe kamionëve, paralajmërojnë supermarketet në Britani: Do filloni të shihni raftet bosh…

21/12 12:51
Credits to Apollon TV
Franca u mbylli rrugën edhe kamionëve, paralajmërojnë supermarketet në Britani: Do filloni të shihni raftet bosh…

Zinxhiri i supermarketeve britanike Sainsbury paralajmëroi sot se raftet së shpejti mund të jenë gjysmë të zbrazëta, nëse transporti me Evropën nuk rinovohet shpejt. Tregtia me Evropën u ndal pasi francezët mbyllën tunelin në kanalin e La Mansh.

Franca ka mbyllur trafikun tokësor, hekurudhor dhe ajror me Britaninë e Madhe, në mënyrë që të ndalojë përhapjen e llojit të ri të Covid 19, i cili është jashtëzakonisht ngjitës, i cili është shfaqur në Angli.

“Nëse asgjë nuk ndryshon, ne do të fillojmë të shohim rafte bosh në ditët në vijim, sepse do të mbetemi pa sende ushqimore që importojmë nga Evropa,” tha Sainsbury në një deklaratë.

Kompania nxiti autoritetet britanike dhe franceze të bien dakord sa më shpejt të jetë e mundur për një zgjidhje që do të tregtonte menjëherë tregtinë e lirë midis Britanisë dhe pjesës tjetër të Evropës.

Mbretëria e Bashkuar tashmë ka futur masa të forta kufizuese, pasi Kryeministri Boris Johnson tha të shtunën se lloji i ri i mutuar, i Covid 19 ishte 70 për qind më ngjitës se ato të mëparshmit.

© 2023 APOLLON TV. All Rights Reserved.