Firmosja e kontratës për ndërtimin e Skavicës me korporatën amerikane, Balluku: Faleminderit SHBA për angazhimin dhe mbështetjen

08/07 11:30
Credits to Apollon TV
Firmosja e kontratës për ndërtimin e Skavicës me korporatën amerikane, Balluku: Faleminderit SHBA për angazhimin dhe mbështetjen

Ministrja e Infrastrukturës, Belinda Balluku shkruan se Shqipëria është një hap më pranë për të përmbushur aspiratën e qeverisë Shqiptare për ndërtimin e Hec-it të Skavicës.

Dje është firmosur kontrata mes qeverisë shqiptare dhe korporatës amerikane Betchel për ndërtimin e hidrocentralit të Skavicës.

Balluku teksa ka riposton mesazhin e ambasadores të SHBA, Yuri Kim falenderon Amerikën për angazhimin dhe mbështetjen e vazhdueshme.

“Një hap më pranë përmbushjes së aspiratës së qeverisë së Shqipërisë për të ndërtuar HEC-in Skavica, pjesa që mungon në enigmën e energjisë hidrike të Shqipërisë. Ne jemi të sigurt që kemi zgjedhur partnerin më të mirë Bechtel dhe faleminderit SHBA  për angazhimin e saj aktiv dhe mbështetjen e vazhdueshme,” shkruan Balluku në postimin e saj.

“Marrëveshja me hidrocentralin Skavica është domethënëse për shumë arsye: shënon një pikë të lartë në biznesin e Shqipërisë; do të rrisë furnizimin me energji për ekonominë në rritje Shqipëride dhe pozicionet, Shqipëria do të jetë një eksportues neto i furnizimit me energji, diversifikimit dhe sigurisë në rajon,” thuhet në postimin e Kim.Screenshot 8 8

Shpërndaje

© 2021 APOLLON TV. All Rights Reserved.