E BUJSHME/ Joe Biden lëshon urdhër-ekzekutiv për Shqipërinë: Do i bllokohet prona dhe pasuria atyre që kërcënojnë përpjekjet stabilizuese në Ballkanin Perëndimor

08/06 23:06
Credits to Apollon TV
E BUJSHME/ Joe Biden lëshon urdhër-ekzekutiv për Shqipërinë: Do i bllokohet prona dhe pasuria atyre që kërcënojnë përpjekjet stabilizuese në Ballkanin Perëndimor

Ambasadorja amerikane, Yuri Kim ka publikuar në Twitter urdhrin-ekzekutiv që ka lëshuar sot presidenti i SHBA, Joe Biden.

Presidenti Joe Biden ka zgjeruar fushë-veprimin e OE 13219 (për bllokimin e pronës së personave që kërcënojnë përpjekjet stabilizuese në Ballkanin perëndimor, ku përfshihet dhe Shqipëria.)

“Kundërshtimi dhe lufta ndaj korrupsionit është një interes thelbësor i sigurisë kombëtare të SHBA”, shkruan Ambasadorja Yuri Kim.Screenshot 27 1

Unë, JOSEPH R. BIDEN JR., President i Shteteve të Bashkuara të Amerikës, përmes këtij urdhri zgjeroj fushën e emergjencës kombëtare të deklaruar në Urdhrin Ekzekutiv 13219 të 26 Qershorit 2001 (Bllokimi i Pronës së Personave që Kërcënojnë Përpjekjet Ndërkombëtare të Stabilizimit në Ballkanin Perëndimor), ndryshuar me Urdhrin Ekzekutiv 13304 të 28 majit 2003 (Përfundimi i Emergjencave në lidhje me Jugosllavinë dhe Modifikimi i Urdhrit Ekzekutiv 13219 të 26 Qershorit 2001), duke konstatuar se situata në territorin e ish Republikës Socialiste Federale të Jugosllavisë dhe Republika e Shqipërisë (Ballkani Perëndimor), gjatë dy dekadave të fundit, duke përfshirë minimin e marrëveshjeve dhe institucioneve të pasluftës pas prishjes së ish Republikës Federale Socialiste të Jugosllavisë, si dhe korrupsionit të përhapur brenda qeverive dhe institucioneve të ndryshme në Perëndimin Ballkani, pengon progresin drejt qeverisjes efektive dhe demokratike dhe integrimin e plotë në institucionet transatlantike, dhe në këtë mënyrë përbën një kërcënim të pazakontë dhe të jashtëzakonshëm për sigurinë kombëtare dhe politikën e jashtme të Shteteve të Bashkuara.

Shpërndaje

© 2021 APOLLON TV. All Rights Reserved.