Drafti për Kodin e ri Penal, BURGIM të përjetshëm për vrasjen e policit, ulet dënimi për gjakmarrje, 10 gram kanabis nuk do të konsiderohet krim (E PLOTË)

02/12 11:06
Credits to Apollon TV

Është drejt fundit drafti për kodin e ri penal, e cila është propozuar nga Ministra e Drejtësisë, Etilda Gjonaj.

Bëhet me dije se në draft po rishikohen veprat për drograt. Deri më 10 gram kanabis nuk do të konsiderohet krim dhe nuk do të ketë asnjë masë.

Vrasja për gjakmarrje e cila sot dënohet nga 30 vite deri në burgim të përjetshëm parashikohet të bëhet 25 vite deri në burgim të përjetshëm.

Për ndërtimin pa leje në tokën tënde për efekt strehimi nuk do të ketë më arrestime, por vetëm gjobë.

Vrasja me dashje e deputetit, gjyqtarit, prokurorit, avokatit, ushtarakut, punonjësve të policisë së shtetit apo e funksionarëve të tjerë publikë, gjatë detyrës ose për shkak të saj, kur cilësitë e viktimës janë të dukshme ose të njohura, dënohet me burgim jo më pak se 30 vjet ose me burgim të përjetshëm.

Ndërsa mësohet se krimet seksuale dhe aktiviteti për pornografinë do ketë rritje dënimi.

Propozimet e reja janë duke marrë edhe ‘okey’ e fundit nga grupi i punës.

Shpërndaje

© 2021 APOLLON TV. All Rights Reserved.