Covid-19/ Preket edhe Shqipëria, Franca mbyll kufijtë për shumicën e udhëtimeve të shteteve jashtë BE-së

31/01 22:31
Credits to Apollon TV
Covid-19/ Preket edhe Shqipëria, Franca mbyll kufijtë për shumicën e udhëtimeve të shteteve jashtë BE-së

Franca ka vendosur kufizime të reja kufitare Covid-19, por edhe një herë i ka rezistuar një bllokimi të ri në të gjithë vendin. Të gjitha, përveç udhëtimeve thelbësore, nga jashtë shteteve BE-së janë ndaluar, ndërsa kërkesat e testimit për udhëtarët nga brenda BE-së janë shtrënguar.

Kryeministri Jean Castex tha se ora e natës e Francës do të zbatohej më fort dhe qendrat e mëdha tregtare do të mbylleshin. Por masat u panë si të buta dhe favorizojnë ekonominë. Disa mjekë kanë frikë se nuk do të frenojnë infeksionet.

Kufizimet e reja kufitare do të ndikojnë në Mbretërinë e Bashkuar, tani jo më në BE, por ministri francez i transportit sqaroi në Tëitter se transportuesit që transportojnë mallra nga ose nga MB nuk do të preken.

Çfarë po bëjnë vendet e tjera?

Nga e Shtuna, Gjermania ka ndaluar shumicën e udhëtarëve nga vendet e goditura rëndë nga variante të reja. Vendet janë MB, Irlanda, Portugalia, Brazili, Afrika e Jugut, Lesoto dhe Esëatini.

Masa pritet të zgjasë deri në 17 shkurt. Gjithashtu nga e Shtuna, Republika Çeke ka ndaluar hyrjen jo-thelbësore në vend, përsëri për t’u përpjekur të frenojë variantet e reja.

Portugalia të Enjten ndaloi udhëtimet jo-thelbësore jashtë shtetit fluturimet ajorre, udhëtimet tokësore ose det për qytetarët e saj për dy javë.

Belgjika të Mërkurën ndaloi udhëtimet jo-thelbësore jashtë vendit deri në 1 Mars. Në të kundërt, Italia tha të Premten se do të zhvendosë më shumë zona në rregulla më pak kufizuese nga e hëna, pavarësisht se zyrtarët e shëndetësisë paralajmëruan se ishte e rrezikshme. Asnjë zonë nuk do të klasifikohej si “e kuqe”, duke e shoqëruar me kufizime strikte të udhëtimit dhe punës./Shqip

Shpërndaje

© 2021 APOLLON TV. All Rights Reserved.