ÇLIRIM, FAMILJET ROME PO PËRBALLEN ME MUNGESËN E UJIT

27/07 19:41
Credits to Apollon TV
ÇLIRIM, FAMILJET ROME PO PËRBALLEN ME MUNGESËN E UJIT

Banorët rom të fshatit Çlirim , vuajnë mungesën e ujit. Sipas tyre uji vjen në qëndër të fshatit për disa orë në ditë , ndërsa në lagjet perferike ku ata jetojnë prej dekadash , uji mungon plotësisht. Linja e te e Ujësjellësit që u ndërtua para pak kohësh mundëson ujë vetëm për disa lagje në të hyrë të fshatit , ndërsa lagjet tradicionale vazhdojnë të furnizohen me ujë nga linja e vjetër që vjen nga fahati Radostinë e amortizuar plotësisht , shprehen banorër për Tv Apollon. Nga ana tjetër shpërdorimi i ujit apo dhe abuzimi nëpërmjet përdorimit për ujitje është një tjetër arsye që uji nuk arrin në lagjet e vjetra në periferinë e fshatit Clirim. Po sipas banorëve të komunitetit rom , heqja e së drejtës për të patur ujë? është diskriminim.

Shpërndaje

© 2021 APOLLON TV. All Rights Reserved.