Brexit/ Çfarë ndryshon që nga 1 Janari në marrëdhëniet mes BE-së dhe Mbretërisë së Bashkuar, rregullat e reja që duhet të dini

24/12 18:16
Credits to Apollon TV
Brexit/ Çfarë ndryshon që nga 1 Janari në marrëdhëniet mes BE-së dhe Mbretërisë së Bashkuar, rregullat e reja që duhet të dini

Mbretëria e Bashkuar dhe Bashkimi Evropian (BE) më në fund kanë bërë një marrëveshje se si do të tregtojnë dhe cilat do të jenë marrëdhëniet e tyre të ardhshme, pas Brexit.

Që kur Britania e Madhe u largua nga BE në 31 Janar, të dy palët kanë diskutuar për ato që duhet të jenë rregullat e reja.

Negociatat kanë arritur në një marrëveshje ditën e sotme, pasi marrëdhënia aktuale Mbretëri e Bashkuar-BE (e quajtur “tranzicioni”) përfundon më 31 Dhjetor.

Çfarë është BE dhe Brexit?
BE-ja përbëhet nga 27 vende evropiane.

Qytetarët e BE-së janë të lirë të jetojnë dhe punojnë në vendet e tjera të BE-së dhe firmat në ato vende mund të blejnë dhe shesin mallrat e njëri-tjetrit pa kontrolle ose taksa shtesë në kufij.

Britania e Madhe ishte vendi i parë që u largua nga BE dhe kjo u njoh si Brexit ose dalja Britanike.

© 2023 APOLLON TV. All Rights Reserved.