BINJAKU: NË FUSHËN E MBETJEVE KEMI MARRË MASA PËR TË SHMANGUR DËMET NË MJEDIS DHE RËNIEN E ZJARREVE

18/06 19:01
Credits to Apollon TV
BINJAKU: NË FUSHËN E MBETJEVE KEMI MARRË MASA PËR TË SHMANGUR DËMET NË MJEDIS DHE RËNIEN E ZJARREVE

Mbetjet urbane janë një barrë për mjedisin , ekosistemet dhe shëndetin e qytetarëve. Sipas përgjegjësit të fushës së mbetjeve dhe transportit Gramoz Binjaku , autoritetet lokale kanë hartuar Strategjinë e Menaxhimit të mbeturinave urbane në fushën ekzistuese të mbetjeve gjatë sezonit veror për të shmangur rreziqet që shkaktojnë në mjedis dhe rënien e zjarrit. Po sipas tij shmangja e asgjësimit me djegie ka garantuar mbrojtjen mjedisore dhe shëndetësorëe në kushtet  aktuale, dhe largimi i tyre sigurohet  vetëm nëpërmjët largimit  të tyre drejt impiantit të ri të Verrisë, i cili do të realizohet gjatë muajve në vijim.

Shpërndaje

© 2021 APOLLON TV. All Rights Reserved.