Bashkia Lushnje nderton park lojerash per femijet!

16/09 17:04
Credits to Apollon TV
Bashkia Lushnje nderton park lojerash per femijet!

Bashkia Lushnje ka nderhyre ne disa lagje te qytetit per ndertimin e disa mini parqeve per moshat e treta dhe vogelushet . Fëmijët e lagjes Gafur Muco per vec qendres shendetesore te inagurar para disa diteve eshte bashkengjite kendi I lojrave per femije në njësinë numër 4 te qytetit, femijet u zgjuan me një dhuratë.
Është ky shesh i ri rekreativ dhe kënd lojrash, që do ti gëzojë ata çdo ditë. Lojrat e shumëllojshme do të jenë aty përgjithmonë për vogëlushët. Jetëzimi i sheshit u mundësua nga Bashkia e lushnjes në bashkëpunim me fondacionin ‘Kredis’ Ku u përfshin module të ndryshme lojërash, ndriçim dhe gjelbërim të zonës.
Sipas nje komunikimi me nen krytarin e bashkis lushnje z\ Elton Korreshi vec ketij mini parku se shpejti do inagurohet edhe parku tjeter ne rajonin numer 2 lagjen Xhevdet Napravishta u financuar nga’ Fondi Shqiptar I Zhvillimit’ ne bashkpunim me bashkin Lushnje
Nen krytari bashkis lushnje z \ Korreshi theksoi se te gjitha lagjet e qytetit por edhe ne qendrat administrative do te nderhyet per vende shlodhse per moshat e treta por dhe mini parqe per vogelushet duke pasur gjithmon interesin e qytetarit. Z\ Korreshi , theksoi se bashkia është e fokusuar te punët konkrete për të transformuar qytetit.
Ai kërkoi prej të gjithë qytetarëve që të kujdesen për veprat publike të cilat janë në të mirë të komunitetit gjithashtu garantoi se bashkia lushnje do të vijojë këtë vit e ne vazhdim me ndërtimin e këndeve të reja në zona të ndryshme të qytetit, duke krijuar më shumë hapësira për të vegjlit.

Në sheshin rekreativ dhe këndin e lojërave të ndërtuar në disa zonën e njohur te qytetit , të gjitha materialet e përdorura janë të certifikuara sipas standardeve të BE-së duke rritur në këtë mënyrë sigurinë e fëmijëve që luajnë.

. Ky është një mini park lojrash për të gjitha kategoritë e fëmijëve.
Por ky nuk do të jetë projekti i vetëm me profil social.
Por bashkia do të mbështesë.cdo projkt ne te miren e qytetit dhe vecanrisht per femijet e moshat e treta ,.theksoj nen krytari bashkis lushnje z Elton korreshi
Per Tv Apollon nga Lushnja Ndricim Gjoshi

© 2023 APOLLON TV. All Rights Reserved.