Banka e Shqipërisë, prezanton dy kartëmonedhat e reja, për herë të parë 10 mijë lekëshi

12/06 14:09
Credits to Apollon TV
Banka e Shqipërisë, prezanton dy kartëmonedhat e reja, për herë të parë 10 mijë lekëshi

Banka e Shqipërisë do të prezantojë javën e ardhshme dy kartëmonedhat e reja, ku njëra është dezajn i ri i prerej 1 mijë lekshe që qarkullon në treg dhe tjetra prerja e re prej 10 mijë lekësh.

Prezantimi i kartëmonedhave të reja do të zhvillohet në ambientet e Bankës së Shqipërisë ditën e martë më 15 qershor në orën 11:00.

“Do të organizohet prezantimi i dy prerjeve të radhës së serisë së re të kartëmonedhës shqiptare, përkatësisht 1000 Lekë dhe 10000 Lekë”, thuhet në njoftimin e BSh.

10 mijë lekëshi do të jetë kështu prerja më e madhe e një kartëmonedhe të lekut, duke tejkaluar 5 mijë lekshin, që mban këtë fron prej vitesh.

Për shkak të masave për parandalimin e përhapjes së Covid-19, aktivitett do të transmetohet vetëm me praninë e operatorëve në ambientet e brendshme të Bankës së Shqipërisë.

© 2022 APOLLON TV. All Rights Reserved.