Anëtarë të një bande të dhunshme nga Ballkani Perëndimor, Europol arreston 37 persona

26/05 10:44
Credits to Apollon TV
Anëtarë të një bande të dhunshme nga Ballkani Perëndimor, Europol arreston 37 persona

 

Një operacion ndërkombëtar i zbatimit të ligjit i koordinuar nga Europol ka çuar në arrestimin e 37 anëtarëve të një celule kriminale shumë të dhunshme nga Ballkani Perëndimor.

Europol njofton se e udhëhequr nga një shtetas i Bosnjë-Hercegovinës, kjo qelizë e fuqishme kriminale ishte e përfshirë kryesisht në trafikun në shkallë të gjerë të drogës dhe armëve të zjarrit në të gjithë Evropën.

Më 24 maj, një sërë bastisjesh u kryen njëkohësisht në Kroaci, Slloveni, Bosnje dhe Hercegovinë, Holandë, Itali, Belgjikë dhe Gjermani kundër anëtarëve të kësaj bande. Këto veprime u koordinuan nga një post komandë në Zagreb, Kroaci, me mbështetjen e oficerëve të Europolit të vendosur në terren.

Gjithsej 37 të dyshuar u arrestuan gjatë hetimit, duke përfshirë kreun e bandës – një shtetas nga Bosnja dhe Hercegovina, i konsideruar si një objektiv nga Europoli, i cili aktualisht po vuan një dënim me burg prej 4 vitesh në Itali. Nga këta 37 të dyshuar, 15 janë arrestuar si rezultat i aksionit të kësaj jave.

Hetuesit ishin në gjendje të zbulonin se si ky individ vazhdoi të orkestronte aktivitetet kriminale të bandës së tij nga qelia e burgut. Prej aty, ai besohet se ka dhënë rregullisht urdhra dhe udhëzime për vartësit e tij për çështje që lidhen me trafikun e drogës dhe armëve të zjarrit.

Lokalet e kontrolluara gjatë ditës së aksionit përfshijnë një qeli burgu në Belgjikë, një garazh në Holandë që përdorej për të ruajtur kokainën dhe disa ambiente në Kroaci, Gjermani, Slloveni dhe Bosnjë dhe Hercegovinë ku mbaheshin drogë, armë zjarri dhe eksplozivë.

© 2023 APOLLON TV. All Rights Reserved.