9 zyrtarët e Ministrisë së Brendshme që u arrestuan nga SPAK, drejtoresha Edlira Naqellari u shkarkua 8 ditë më parë nga Çuçi

10/07 9:36
Credits to Apollon TV
9 zyrtarët e Ministrisë së Brendshme që u arrestuan nga SPAK, drejtoresha Edlira Naqellari u shkarkua 8 ditë më parë nga Çuçi

Nëntë zyrtarë të Ministrisë së Brendshme janë arrestuar sot nga Policia me urdhër të SPAK dhe me vendim të Gjykatës së Posaçme kundër Korrupsionit. Operacioni është zhvilluar në ambientet e kësaj Ministrie dhe lidhet me tenderin 25 milion euro të uniformave të Policisë.

Mësohet se të arrestuarit, janë:

1 – Edlira Naqellari;

2- Kreshnik Bejkaj;

3- Ani Omuri;

4- Klevis Hasani;

5- Anisa Bogdani;

6- Flutura Çekrezi;

7- Fatmir Demneri;

8- Gëzim Mingaj;

9- Mariglen Buzali.

Për 8 nga të arrestuarit e mësipërm Gjykata ka dhënë masën e sigurisë “Arrest në burg”, ndërsa për një prej tyre është dhënë masa e sigurisë “Arrest në Shtëpi”. Këta zyrtarë dhe disa prej tyre ish-zyrtarë akuzohet se kanë ndikuar dhe kanë skualifikuar nga gara disa kompani të interesuara për tenderin e uniformave të Policisë.

– Edlira Naqellari, Drejtoresha e Agjencisë së Blerjeve të Përqendruara, në datë 2 korrik 2021 është liruar papritur nga detyra nga Ministri i Brendshëm Bledi Çuçi. Kjo Drejtori është pikërisht ajo që organizon tendera për të gjitha institucionet qeveritare.

Ajo, si organ qendror blerës, i autorizuar me vendim të Këshillit të Ministrave, ka si mision kryerjen e procedurave të prokurimit të fondeve buxhetore me vlerë mbi kufirin monetar të prokurimeve me vlera të vogla, në emër dhe për llogari të Kryeministrisë, ministrive, institucioneve në varësi të Kryeministrit e të ministrave të linjës, për blerjen e mallrave dhe të shërbimeve të përcaktuara.

– Flutura Çekrezi, zyrtare pranë Agjencisë së Blerje të Përqendruara.

– Fatmir Demneri, Mariglen Buzali, Kreshnik Bejkaj, anëtarë të Komisionit të Vlerësimit të Ofertave.

Shpërndaje

© 2021 APOLLON TV. All Rights Reserved.